Repetities
Wie echt van zingen houdt is bij Exultate Deo aan het juiste adres. 
Doel van de repetities is om door serieus repeteren een zo hoog mogelijk niveau te bereiken.
Om dit peil te handhaven wordt door zangpedagoge Maria Rosenmöller veel zorg besteed aan stemvorming. De lessen verzorgt zij groepsgewijs, voorafgaand aan de repetitie. Ook worden er zo nodig speciale studiedagen georganiseerd waarin de puntjes nog eens extra op de i worden gezet.
Het resultaat laat zich horen. Exultate Deo trekt met haar concerten een breed publiek en geniet in ruime kring een zeer goede reputatie. 

Repetitielocatie en tijd
Iedere dinsdagavond repeteert het koor van 20.00- tot 22.00 uur in gebouw De Werf, Schoolstraat 4 te Voorschoten (t.o. Albert Heijn) Om 21.00 uur wordt een korte pauze ingelast en na afloop van de repetitie is er gelegenheid om nog even gezellig met elkaar na te praten onder het genot van een drankje aan de bar. Tijdens schoolvakanties in het voor- en najaar wordt er op een andere locatie in Voorschoten gerepeteerd en in de zomervakantie is er een repetitiestop. Van de koorleden wordt verwacht dat men frequent de koorrepetities, alsook de stemvorminglessen bezoekt en bij onverhoopte verhindering is een tijdige afmelding gewenst. 

Stemvorming
Sinds augustus 2010 geeft Maria Rosenmöller met veel enthousiasme stemvorming aan de leden van Exultate Deo. Ruim een half uur voor de koorrepetitie van dinsdagavond krijgen de sopranen of de alten of de tenoren en bassen stemvorming.
Maria besteedt vooral aandacht aan ademsteun en het vormen van de klank. Ook wordt er een stukje muziek geoefend wat op de repetitie-avond aan de orde komt. 

Extra activiteiten
Exultate Deo is vooral ook een gezellige vereniging. Naast het serieus muziek instuderen heeft Exultate Deo ook het versterken van de onderlinge contacten hoog in haar vaandel staan. Gedurende het jaar wordt hier speciaal aandacht aan besteedt door het organiseren van het volgende: 
- Elk jaar start het koor met een nieuwjaarsreceptie waarbij, onder het genot van een drankje, door de voorzitter een korte terugblik op het afgelopen jaar gegeven wordt en daarnaast de plannen voor het komende jaar worden gepresenteerd. 
- Kort voor een concert wordt meestentijds, door een speciale reiscommissie, een studiedag georganiseerd in een daarvoor geschikte locatie. Dit geeft de mogelijkheid tot extra repetitie om zodoende op het komende concert goed beslagen ten ijs te komen. Hoewel er tijdens een studiedag keihard wordt gewerkt aan de afwerking voor het concert is er ook tijd voor ontspanning. 
- Voor de zomervakantie organiseert het bestuur een speciale afsluiting van het seizoen. Dit kan op allerlei ludieke manieren zijn en is bedoeld als een gezellige bijeenkomst om de repetitietijd af te sluiten. 
- Er wordt getracht 4-jaarlijks een buitenlandse reis te organiseren. Naast de kick van het geven van een concert in, meestentijds een prachtige locatie in een mooie buitenlandse stad, versterkt dit ook de band binnen het koor, want naast het zingen zijn er ook nog andere vormen van ontspanning, zoals b.v. een stadswandeling, culturele uitstapjes en met elkaar eten en drinken. 

Concertreizen
In het verleden maakte Exultate Deo concertreizen naar onder meer Londen, Sandhausen (Duitsland), Salzburg en Praag.
In 2003 reisde het koor naar Leipzig. In de Marktkirche in Halle werd Rossini's Petite Messe Solennelle uitgevoerd, samen met jonge Duitse solisten en een professioneel orkest. Een onvergetelijke ervaring!
Natuurlijk was er ook gelegenheid voor het bezoeken van musea, bezienswaardigheden, terrasjes en winkelen.

In september 2008 heeft het koor een reis naar Rouen in Frankrijk gemaakt.
Hoogtepunt was het geven van een concert in de fantastische kathedraal Notre Dame in Rouen.
Tijdens de reis naar Rouen werd in Brugge een tussenstop gemaakt om en passant nog een inloopconcert te geven in de St. Salvatorskathedraal aldaar.

In april 2012 gingen we op concertreis naar Weimar, Erfurt en Arnstadt waar we een uitvoering gaven van de Petite Messe Solennelle van Rossini.

In april 2015 ging de concertreis naar Gent, dichterbij maar niet minder leuk! We brachten in de Michelskerk de Messe Solennelle van Gounod ten gehore. 

Exultate Deo Voorschoten | www.exultatedeo.nl